نمای کامپوزیت & ترموود

چوب ترموود | چوب ترمو | نمای چوبی ساختمان | چوب نما

جهت افزایش مقاومت چوب در برابر عوامل محیطی همانند باران و رطوبت ، تابش مستقیم نور خورشید و باد ، طی فرایندی سی و شش ساعته کل باکتری های مضر برای چوب و رطوبت آن خارج می شود. جهت حفظ هر چه بهتر و جلوگیری از پوسیدگی و افزایش مقاومت و ثبات رنگ، قبل از نصب چوب ترمو در فضاهای خارجی و نمای ساختمان آن را با رنگ های خاص چوب ترمو (رنگ ترمو) ، رنگ می کنند.
چوب ترموود، علاوه بر اینکه کاربرد هایی که در داخل ساختمان و دکوراسیون دارد، جهت استفاده در نمای چوبی ساختمان (نمای بیرونی ساختمان) استفاده می شود. این نوع چوب که با عنوان هایی مختلفی در بازار از جمله نام های : چوب نمای ترموود، ترمووود، ترمووود نما، چوب نمای ساختمان، چوب نما، چوب نمای ترمووود، چوب ترمو و … شناخته می‌شوند، که در انواع گونه‌های مختلف چوب همانند : چوب درخت کاج، چوب درخت نوئل، چوب درخت ون و چوب درخت ایروکو در بازار عرضه می شوند. جهت محافظت چوب ترموود در مقابل اشعه ماورائ بنفشِ خورشید ، رطوبت و همچنین حفظ زیبایی چوب ترمووود، پوششی از جنس واکس با داشتن پایه آبی، لاک الکل، رنگ یا روغن، مورد استفاده قرار می گیرد که مقاوت و عمر چوب را تا حد بسزایی بالا می برد.

مراحل طراحی کامپوزیت‌ها:

۱. گردآوری اطلاعات در خصوص کاربرد قطعه (نیروهای استاتیک، دینامیک و شرایط محیطی)

۲. مشخصات اولیه قطعه (مواد، ابعاد و چیدمان لایه‌ها)

۳. زمان و هزینه

۴. بررسی روش‌های محاسباتی (تحلیل و عددی)

۵. شناسایی روش‌های ساخت

۶. نحوه مونتاژ (روش‌های اتصال قطعات)

۷. بهینه‌سازی (وزن کم، استحکام بالا و هزینه پایین)

نمای کامپوزیت | نمای آلومینیوم کامپوزیت پانل | ورق های آلومینیوم نمای ساختمان

نمای کامپوزیت آلومینیوم یکی از بروزترین مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان ها و از جنس ورق آلومینیوم می باشد که به صورت پنل ها با ابعادی که توسط طراح نما تعیین گردیده اجرا خواهد شد. ورق کامپوزیت پنل نخستین بار در آلمان اختراع و به دلیل کیفیت بالا و عدم محدودیت در طراحی و اجرای آن مورد استقبال و استفاده بالایی قرار گرفت.

مزایای و دلایل محبوبیت نمای آلومینیوم کامپوزیت پنل

  • آسانی دسترسی و خرید آلومینیوم کامپوزیت پنل در تمام کشورهای جهان
  • هزینه مناسب اجرا و نصب در زمان کوتاه آن نسبت به دیگر مصالح نماهای ساختمان
  • مورد استفاده در انواع سازه های : ترمینال، سقف گنبد، فرودگاه، ایستگاه مترو، و ابنیه ها با طراحی معماری خاص
  • انواع ورق کامپوزیت در رنگ و ابعاد متنوع
  • سازگاری با انواع شرایط آب و هوایی
  • مقاومت بالا در برابر زلزله و لرزش های باد
  • ماندگاری بالا در تمیزی و شستشوی راحت
  • قابلیت تعویض پنل های آلومینیوم بدون ایجاد خرابی نما
  • مقاومت ورق کامپوزیت آلومینیوم نما در برابر آتش
  • ایجاد عایق صوتی و حرارتی
  • وزن سبک

اگرچه هنوز نتایج دقیقی از استفاده دراز مدت ترمو وود به دست نیامده است اما آزمایش ها نشان می دهد که مقاومت به پوسیدگی ترمووود به مراتب بیشتر از چوب سوزنی برگ معمولی است و می تواند برابر با دوام چوبهای پهن برگ مناطق حاره ای باشد.

علاوه بر آن،ثبات ابعادی خوب موجب افزایش عمر مفید چوب ترمو می شود.

عمر مفید در محل سرویس،صرف نظر از مقاومت به پوسیدگی به عوامل بسیار زیادی مانند میزان نگهداری و مراقبت از محصول (به ویژه پوشش دهی) و میزان فرسایش محصول بستگی دارد.

نتایج تحقیقات نشان می دهد که ترمووود حتی در تماس با سطح زمین نمی پوسد.

اما وقتی به طور دائم در آب غوطه ور باشد ویا در تماس با خاک قرار بگیرد،به خاطر برخی از واکنشهای شیمیایی،ویژگی های مقاومتی خود را از دست می دهد.

البته مکانیسم آن هنوز شناخته شده نیست و تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

نتایج تحقیقات نشان می دهد که هیچ نوع ماده مضری از ترمو وود انتشار نمی یابد اما ممکن است برای برخی افراد این بو نامطبوع باشد.

ابعاد کلیه ورقهای کامپوزیت ۳٫۲*۱٫۲۵ ( متر) میباشد.در مجموع هر ورق کامپوزیت ۴ متر مربع میباشد.

  • پوسته ۰٫۱۸ شیارخور نیست و فقط با سیستم  H و  L  قابل انجام است.برای تابلو و نمای داخلی قابل استفاده است.
  • پوسته ۰٫۲ بیشتر برای تابلوی مغازه کاربرد دارد.
  • پوسته ۰٫۲۲ و ۰٫۲۵ برای نمای ساختمان قابل استفاده است . مشروط بر اینکه از قطعات کوچک با تقویت زیرسازی انجام گردد.
  • ورق های ۰٫۳ و ۰٫۵ برای نمای ساختمان مفید است.

۱. سبک بودن   ۲. سطح هموار و یکنواختی رنگ    ۳. شکل پذیری    ۴. تنوّع رنگ     ۵. مقاومت در برابر آتش‌سوزی     ۶. عملکرد غیر یکپارچه در زلزله    ۷. امکان آب بندی نما    ۸. بی‌نیازی به شستشو     ۹. قابلیت تعویض پانل‌ها   ۱۰. خواص آکوستیک

مزایای استفاده از چوب ترمووود فنلاندی

واردات مستقیم چوب ترمو ساخت کشور فنلاند

از اولین ورود چوب ترمو به ایران این نوع چوب به عنوان چوب فنلاندی در ایران شناخته می شود
چوب ترمو از جمله بروزترین روش ها جهت بالا بردن مقاومت چوب جهت کاربرد در فضای باز مثل نمای چوبی ساختمان و سایر موارد استفاده در فضای باز می باشد.
کشور فنلاند زادگاه ترمو چوب (ترمووود) می باشد که بالاترین کیفیت را در بین کشور ها داراست و با داشتن انبارهای عظیم و با نگهداری ترموود با استاندارد روز دنیا ، بهترین صادر کننده چوب ترمو در جهان می باشد.
نما آلومینیوم وارد کننده چوب ترمو فنلاند در ایران و خاورمیانه می باشد که با در اختیار داشتن مدیریت و تیم مجرب فروش و متخصص در زمینه چوب های ترمووود فنلاند همواره در تلاش هست بهترین مشاوره را در خصوص تهیه محصولات چوبی را ارائه نماید. نما آلومینیوم با سال ها تجربه در زمینه اجرای چوب های ترمووود خواهد تواست کمک شایانی در انتخاب درست و اجرای هر نوع طرح و ایده از سمت شما مشتریان گرامی باشد.

نمای بیرونی کامپوزیت نارنجی و طوسی

استفاده از ورق کامپوزیت در نمای ساختمان

کامپوزیت (ماده مرکب یا چندسازه) به صورت زیر تعریف می‌شود:کامپوزیت از دو قسمت اصلی ماتریس و تقویت کننده تشکیل شده‌ است. ماتریس با احاطه کردن تقویت کننده آن را در محل نسبی خودش نگه می‌دارد. تقویت کننده موجب بهبود خواص مکانیکی ساختار می‌گردد. به طور کلی تقویت کننده می‌تواند به صورت فیبرهای کوتاه و یا بلند و پیوسته باشد.

مشخصات ابعادی ورق‌های کامپوزیت:

عرض استاندارد ۱۲۲۰ میلیمتر و عرض حداکثر ۱۵۵۰ میلیمتر طول استاندارد ۲۴۴۰ میلیمتر و طول حداکثر ۶۰۰۰ میلیمتر ضخامت از ۳ تا ۶ میلیمتر

هر متر مربع از پانل آلومینیوم فقط ۳٫۵ تا ۵٫۵ کیلوگرم وزن دارد که در خصوص ایمنی در مقابل زلزله و حمل و نقل آسان مؤثر است.

انواع ورق کامپوزیت نما

ورق کامپوزیت دارای تنوع بسیاری می باشند که از دیدگاه های زیر مورد بررسی قرار میگیرند.

ورق کامپوزیت بر اساس ضخامت :

ورق های کامپوزیت از دو لایه آلومینیوم و لایه مرکزی پلاستیک یا پلی اتیلن تشکیل شده اند. تمامی ورق های کامپوزیت دارای قطر 4 میلیمتر می باشند که این قطر شامل ورقهای آلومینیوم و لایه مرکزی پلاستیک می باشند. و هر مقدار که ورق های آلومینیوم ضخامتشان بیشتر شود قطر پلاستیک که در هسته مرکزی قرار دارد، نازک تر می شود که در مجموع، قطر ورق از 4 میلیمتر تجاوز نکند. هر چه قطر ورق های آلومینیوم بیشتر شود قیمت ورق کامپوزیت افزایش پیدا خواهد کرد. معمولا برای نمای ساختمان از ورق کامپوزیت با قطر 30 میکرون استفاده می شود.

ورق کامپوزیت بر اساس سطح پوشش :

رنگ روی سطح ورق بر اساس نوع کاربرد، انواع گوناگونی دارد که شامل :
ورق کامپوزیت با پوشش رنگ پلی استر : ساده ترین روش پوشش می باشد که با توجه با اینکه هیچ پوششی جهت محافظت روی رنگ وجود ندارد از مقاومت پایینی در برابر شرایط جوی، اسیدی برخوردار است و جهت استفاده در نمای ساختمان توصیه نمیشود و در دکوراسیون داخلی بیشتر کاربرد دارد.

ورق کامپوزیت با پوشش رنگ PVDF : ورق های PVDF که دارای دو لایه رنگ بوده که در واقع نوعی رزین می باشند. با توجه به وجود لایه پلیمیری و ماده فلوئور موجب مقاومت بالای رنگ و دوام آن در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید و شرایط جوی نامناسب و شرایط اسیدی ، می شود.

ورق کامپوزیت با رنگ نانو : این پوشش رنگ مثل رزین PVDF بوده با این فرق که لایه سوم هم به این پوشش اضافه میشود که با استفاده از تکنولوژی نانو فاصله مولکولی به کمتر از  ۹-۱۰ خواهد رسید که باعث می شود ذرات معلق در هوا شامل گرد و غبار و ذرات روغنی، جذب ورق نشود.

ورق کامپوزیت شاین : پوشش رزین این نوع ورق ها از نوع براق می باشد که باعث درخشش ورق می شود که البته در قیمت آن موثر خواهد بود.

کاربردها:

فایبرگلاس یکی از پرکاربردترین کامپوزیت‌ هاست. فایبرگلاس یک کامپوزیت با زمینهٔ پلیمری است که توسط فیبرهای شیشه تقویت شده‌است. در ساخت بدنه جنگنده‌های رادارگریز از کامپوزیت‌ها استفاده می‌شود. همچنین در ساخت قطعات هواپیما و پرهٔ نیروگاه بادی و پرهٔ هلیکوپتر از کامپوزیت‌ها استفاده می‌شود. به طور کلی مواد کامپوزیتی (مواد مرکب) به دلیل داشتن جرم بسیار کم و مقاومت بالا نسبت به فلزات، در صنعت هوا و فضا کاربرد وسیعی دارند. هم چنین کامپوزیت های کربن-اپوکسی از نوع کامپوزیت های استحکام بالا هستند که در صنایع نظامی کاربرد دارند.